Receptek

Zöldspárga capuccino grissinivel

Hozzávalók (4 adaghoz):

0,5 kg friss zöldspárga Nyárfás Étterem receptek
10 dkg póréhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, őrölt fehérbors
0,6 l tej
4 dl tejszín
egy evőkanál margarin

A grissinihez:

30 dkg liszt negyed db élesztő
só, pici cukor
egy evőkanál joghurt
kevesebb, mint 1 dl olívaolaj
bazsalikom, oregánó
1 dl langyos víz
szezámmag

Elkészítés:

A spárgákat megmossuk, a hagymát összedaraboljuk. Egy edényben vajon megpirítjuk a póréhagymát, majd a fokhagymát és a darabolt spárgát is. Sózzuk, borsozzuk és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, majd felöntjük 3 dl tejjel és a tejszínnel. Ahogy felforrt megkóstoljuk, majd levesszük a tűzhelyről és leturmixoljuk. Átszűrjük szitán és csészékbe öntjük, de csak annyira hogy a tetejére tejhabot is rá tudjuk tenni. Grissinivel tálaljuk.

Grissini: az élesztőt pici cukorral, langyos vízzel felfuttatjuk, és egy edénybe helyezzük a többi hozzávalóval együtt. Majd jól összedolgozzuk és pihentetjük az asztalon úgy 20-25 percig. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, elvágjuk csíkokra és kb. 20 centis darabokra. Henger alakúra görgetjük, majd megkenjük felvert tojással és megszórhatjuk akár szezámmaggal és 200 fokos sütőben maximum 10 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez