Receptek

Vörösboros vadpörkölt vargányás galuskával

Hozzávalók (4 adaghoz):

2 közepes fej vöröshagyma
Vaddisznócomb 60 dkg
Só, őrölt bors
Fokhagyma 3 gerezd
Paradicsompüré egy evőkanál
8-10 szem borókabogyó
Kakukkfű 2-3 szál
Babérlevél 3 db
Vörösbor 2 dl
50 dkg liszt
Póréhagyma 5 dkg
Vargányagomba 15 dkg
Petrezselyemzöld 2-3 kis szál

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. Rádobjuk a kockára vágott vaddisznócombot, sózzuk, borsozzuk. kevés zúzott fokhagymával megpirítjuk. Teszünk hozzá egy kanál paradicsompürét és kevés vízzel pároljuk. Tegyük hozzá a borókabogyót. Főzzünk egy redukciót friss kakukkfűvel, babérlevéllel, vörösborral, amit a félpuha húsra öntünk, és készre pároljuk.

A lisztből, tojásból, sóból galuskát készítünk. Póréhagymával olíva olajon pirítjuk a kockára vágott vargányagombát, sózzuk, borsózzuk és friss vágott petrezselyemzöldet szórunk rá, és a galuskával összeforgatjuk.
Tálaláskor friss kakukkfüvet, petrezselyemzöldet tehetünk rá.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez