Hozzávalók (4 adaghoz):
5 db szegfűszeg
1 db egész fahéj
fél citrom
fél liter édes tokaji bor
10-12 dkg cukor
8 db tojás sárga
fél liter tejszín
8 dkg aranymazsola
Elkészítés:
Egy fazékba kb. egy liter vizet felrakunk forrni a cukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a citrom héjával és levével és a borral. 15 percig forraljuk. Egy másik kis edényben a mazsolát pici cukorral és borral felforralunk, majd levesszük, és ha kihűlt hűtőbe tesszük. A tojás sárgákat-picit felhabosítjuk, hozzá öntjük a tejszínt, elkeverjük, majd beleöntjük a forrásban lévő alapba, és mikor besűrűsödött (nem szabad forralni) levesszük a tűzhelyről. Egy szűrőn átszűrjük, majd hűtőbe tesszük.
Tálalásakor a hideg levesbe teszünk pár szem áztatott aranymazsolát és tejszínhabrózsával valamint őrölt fahéjszórással díszíthetjük.
Jó étvágyat!