Hozzávalók (4 adaghoz):
1 kg szatmári szilva
0,6 dl szilvapálinka
2-3 evőkanál szilvalekvár
1 db egész fahéj
4-5 szem egész szegfűszeg
1 db citrom
2-3 evőkanál cukor
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk. 5-6 szem szilvát cikkekre felvágunk. Ha nem elég érett és puha egy kis cukros vízben leforrázzuk. Egy kanálnyi szilvalekvárt és egy kevés vizet, valamint a pálinkát összekeverjük és beletesszük a cikk szilvákat. Majd lefóliázzuk és hűtőbe tesszük.
A többi szilvát vízben feltesszük főni a maradék szilvalekvárral, a cukorral, egy fűszertasakban a szegfűszeggel és a fahéjjal, a citrom héjával és levével. Ha jól megfőttek, a fűszertasakot kivesszük, a tejszínből és a lisztből készített habarással besűrítjük és leturmixoljuk az egészet. Szitán átszűrjük, lehűtjük.
Tálalás: Előhűtött csészékbe öntjük a levest, beleteszünk néhány cikk pálinkás szilvát, tejszínhab rózsával és citromfűvel díszíthetjük.
Jó étvágyat!