3 szelet 6 dkg-os szűzérmét vágunk, ráhelyezünk 1-1 szép friss zsályalevelet, majd vékonyra szelt pármai sonkával lefedjük.
Fólia alatt kloppfoljuk.
Óvatosan sózzuk, borsozzuk.
Lisztbe hempergetve, forró vaj-olívaolaj keverékén mindkét oldalát pirosra sütjük.
A sült zsiradékban, erős tűzön zúzott fokhagymát pirítunk, ezután száraz fehérborral visszaredukáljuk.
Tálaláskor kézmeleg vajdarabokkal sűrítjük.
Forró olivaolajon finomra vágott salotta hagymát pirítunk.
Ráöntjük a rizottó rizst,majd üvegesre hevítjük.
Sózzuk,borsozzuk,ezután fehérborral szakaszosan 3/4 puhára pároljuk, állandó keverés mellett.
Sűrű tejszínt és sok-sok parmezánt adunk hozzá.
Jó étvágyat!