Hozzávalók (4 adaghoz):
borjú szűz: 70-80 dkg
Pármai sonka (szeletelt): 8 db
friss zsályalevél: 8 nagyobb levél
pici őrölt bors
2-3 dkg só
2 evőkanál margarin
kisebb köteg snidling
4 adag friss kevert saláta
2 dl olívaolaj
1 kg burgonya
2 dl tej
Elkészítés:
A borjú szüzeket megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd felszeljük kb. 8 dkg-os darabokra. Ezeket kiklopfoljuk nagyjából téglalap alakúra és borssal megszórva és egy nagyon kevés mustárral megkenve, kicsi olívaolajjal meglocsolva 1-2 napig hűtőben pácoljuk.
Majd a szeletekre ráfektetünk egy-egy Pármai sonka szeletet és zsályalevelet, megsózzuk, majd egyesével feltekerjük. Fogpiszkálóval megszúrjuk és serpenyőben vajon minden oldalán megpirítjuk, készre (rózsaszínre) sütjük.
Burgonyapürét készítünk, amihez hozzákeverünk frissen vágott snidlinget.
Tálalás: a friss, kevert salátát a tányér egyik felére helyezzük, olíva olajjal és egy kis balzsamecettel meglocsoljuk. Habzsákból kinyomjuk mellé a burgonyapürét és ráhelyezzük a fogpiszkálótól megszabadított, háromba vágott hústekercseket. Friss zsályalevéllel díszítjük.
Jó étvágyat!