SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Pénzügyminisztérium támogatásával a projekt keretében a Szépia Bio & Art Hotel fejlesztése valósul meg Zsámbékon. A projekt támogatási intenzitása 50%, a vissza nem térítendő támogatás összege 299,99 millió Ft, amelynek forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából.

A beruházás helyszíne Budapest vonzáskörzetében, a 2072 Zsámbék, Nyárfás utca 2.,592/9 cím alatti 4 csillagos Szépia Bio & Art Hotel. Jelenleg a szálloda 38 szobával üzemel. A projekt keretében új szárny kialakítása történik, ezáltal 28 szobával bővül a hotel.

A bővítés mellett szolgáltatás fejlesztés történik, mely magában foglalja

  • a gyermekbarát szolgáltatások bővítését Spray park kialakításával,
  • továbbá a konyhatechnológia fejlesztését,
  • illetve a környező turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó kiegészítő tematikus szolgáltatásokat, mint a kerékpáros szolgáltatás és utazási iroda fejlesztése.

A fejlesztéshez kapcsolódóan megújuló energiaforrás – napelemes rendszer telepítése – és környezettudatos megoldás – zöldtető kialakítása, elektromos autó töltő fejlesztése – kerülnek megvalósításra.

A beruházás célja a szálláshely által nyújtott szolgáltatások színvonalának növelése, kapacitásának bővítése, továbbá a kihasználtságot/jövedelmezőséget javító szolgáltatások kialakítása, igazodva a megnövekedett kereslethez, szem előtt tartva a fenntarthatósági szempontokat is.

A fejlesztés eredményeként a szálloda szolgáltatásai bővülnek, mellyel a kapacitáskihasználtság, a költséghatékonyság és az árbevétel is jelentős növekedést mutat.

Az ESPA Kft. a projekt elszámolható összköltségének az igényelt támogatási összeggel csökkentett részét kitevő önerőt saját forrás és beruházási hitel formájában biztosítja.

Projekt adatok:

Felhívás kódja és megnevezése:
PM_SZALLODA_2020 Szállodák fejlesztése Pest megye területén

Projekt kódja:
PM_KKVSZALLODA_2020/10

Projekt címe:
Szépia Bio & Art Hotel bővítése és szolgáltatás fejlesztése Zsámbékon

Támogató neve:
Pénzügyminisztérium

Kedvezményezett neve:
ESPA Kereskedelmi, Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Támogatás összege, mértéke:
299,99 millió Ft, 50%

Megvalósítás tervezett ideje:
2021.03.24-2022.06.30.