Hozzávalók:
20 dkg kockázott halfilé (vajhal és lazac)
30 dkg tenger gyümölcsei
pici só és őrölt fehérbors
egy kisebb citrom
egy púpos evőkanál vaj
6 dkg póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
egy púpos evőkanál liszt
1 dl tejszín
egy csipet sáfrányos szeklice
Elkészítés:
Egy edénybe feltesszük a vajat. Ha serceg beletesszük a feldarabolt póréhagymát. Elkeverjük és rádobjuk a zúzott fokhagymát. Ne pirítsuk sokáig, mert mindkettő hamar megég! Rádobjuk a kockázott haldarabokat és a kiolvasztott tenger gyümölcseit. Sózzuk borsózzuk. Beletesszük a sáfrányt és a friss vágott petrezselyemzöldet. Elkeverjük és felhúzzuk hal alaplével (vagy csontlevessel és vízzel). Ha felforrt tejszínes habarással (a lisztet vízzel simára keverjük és hozzáadjuk a tejszínt) besűrítjük. A citrom egyik felét belefacsarjuk, a másik felét cikkekre vágjuk és tálaláskor bevágva a csésze szélére húzzuk.
Jó étvágyat!