Receptek

Rozmaringos bárány csülök baconos zöldbabbal és dijoni mustáros burgonya pürével

Hozzávalók (4 adaghoz):

4 db báránycsülök (kb. 40-50 dkg / darab)Nyárfás Étterem receptek
2 kisebb fej fokhagyma
egy fej vöröshagyma
7-8 szál rozmaring
1,5 kg burgonya
8 szál bacon szalonna
30-40 dkg ceruzabab
só, babérlevél, egész bors
egy púpos evőkanál dijoni mustár
1 dl tej
2 evőkanál margarin
egy evőkanál liszt
egy kávés kanál paradicsompüré

Elkészítés:

A báránycsülköket besózzuk, egy forró edényben pici olajon lepirítjuk és felengedjük vízzel. Beletesszük a megpucolt hagymát és fokhagymát, az egész borsot, néhány szál rozmaringot (ha van otthon egy kis fej zellergumót és egy fej sárgarépát is beledobhatunk) és megfőzzük. A megpucolt burgonyát felrakjuk főni sós vízben. Összefogunk 6-7 szál ceruzababot és betekerjük baconbe. A csülköket kb. két óra főzés után szúrjuk meg, ha még kemény, főzzük tovább. Ha megfőttek kivesszük a léből. A főzőlé tetejéről egy kis zsiradékot kanalazzunk le és egy kis edényben liszttel készítsünk egy rántást. Majd egy kanál paradicsompürét tegyünk hozzá és húzzuk fel a leszűrt főző lével. Elkeverjük, és ha felforrt kóstoljuk meg, ha kell, sózzuk meg. A baconos babokat sütőben 200 fokon süssük 10 percig. A burgonyát, ha megfőtt szűrjük le, és azonnal a vajjal és a tejjel habverővel keverjük ki, majd a mustárt is keverjük hozzá.

Tálalás: a burgonyapürét habzsák segítségével formázzuk a tányérra, majd két baconos zöldbabot tegyünk mellé. Helyezzük rá a csülköket és öntsük le a pecsenyelével. Rozmaringgal díszítsük.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez