Hozzávalók (4 adaghoz):
4 db pisztrángElkészítés:
A pisztrángokat megtisztítjuk, lepikkelyezzük, a hasüregéből kiszedünk mindent. Majd beirdaljuk mindkét oldalán, sózzuk és borssal megszórjuk. A hasüregét is jól sózzuk be és dörzsöljük be fokhagymával. Egy kis edényben az aszalt szilvákat apróbb cikkekre vágott körtéket cukros vízben pici fehérborral és a szegfűszeggel és fahéjjal lassú tűzön megfőzzük, majd kihűtjük .A megpucolt burgonyákat sós vízben megfőzzük és forrón leöntjük a vizet róla és azonnal a margarinnal és a tejjel összekeverjük gépi habverővel. Sózzuk, ha kell. A rukkola felét megmosás után összevágjuk durvára és a pürébe keverjük. Egy serpenyőben forró olajban megsütjük a lisztben átforgatott pisztrángokat mindkét oldalán. Majd szalvétára szedjük, hogy lecsepegjen.
Tálalás: a burgonyapüréket habzsák segítségével a tányérra formázzuk, majd rátámasszuk a pisztrángokat. Citromkarikákat teszünk a halra és a kompótot egy tálkában mellétálaljuk. Rukkola salátával díszítjük.
Jó étvágyat!