Receptek

Narancsos mákfelfújt áfonya öntettelNarancsos mákfelfújt áfonya öntettel

Hozzávalók (4 adaghoz):

2 evőkanál darált mák
1 dl tej
8 dkg margarin
4 db tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 db narancs
10 dkg áfonya

Elkészítés:

Egy kis edénybe a tejet, a mákkal és 4 evőkanál cukorral felfőzzük és levesszük a gázról. Az áfonyát 2 evőkanál cukorral egy kis gyorsforralóban megfőzzük. Ha sok levet engedett egy kis keményítővel sűrítjük be. 4 db felfújtas formát (ha nincs kis kávéscsészét) jól vajazzunk és lisztezzünk ki. A mákos tejbe tegyünk 4 evőkanál vajat, egy kevés narancslevet és reszelt narancshéjat, a lisztet. Jól keverjük ki és a végén az egész tojásokat adjuk hozzá. Összekeverjük, és a formákba töltjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 6 percig süssük.

Tálalás: a formákból, ha kell, egy kis kés segítségével kiborítjuk, a tányér közepére a felfújtat majd körbe locsoljuk az áfonya öntettel.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez