Hozzávalók (4 adaghoz):
Libamell - 1 kg
Narancs - 1 db
Alma - 2 db
Burgonya - 1 kg
Olaj - 2 dl
Tojás - 2 db
Só - kb. egy evőkanál
Őrölt bors - két csipet
Liszt - 3 evőkanál
Dióbél egész - 4-5 db
Sütőtök - 15-20 dkg
Keményítő - egy teáskanál
Fehérbor - 3 dl
Méz - egy evőkanál
Elkészítés:
A libamelleket megtisztítjuk, a bőrét beírdaljuk és egy badellába helyezzük. Borssal megszórjuk. A narancs héjával és levével, valamint egy szál rozmaringgal és egy kevés olajjal bepácolva 1-2 napig hagyjuk állni. A burgonyát és az almát megpucoljuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót, borsot. Összekeverjük, és serpenyőbe kb. 10 centi átmérőjű tócsnikat teszünk, kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. A libamelleket is megsózzuk, és forró serpenyőben elősütjük, majd sütőben kihuzatjuk (kb. 10 perc). Egy kis edényben mézzel a durvára tört diót karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt. Picit pirítjuk és felöntjük fehérborral. Beforraljuk és vízzel kikevert keményítővel besűrítjük.
Tálalás: a tányér közepére tesszük a burgonyalepényeket, ráhelyezzük a felszeletelt libamelleket és körbelocsoljuk a raguval. Rozmaringszállal és narancs karikával díszítjük.
Jó étvágyat!