Hozzávalók (4 adaghoz):
Sárgadinnye 1 kg
Méz 3-4 evőkanál
Citrom 1 db
Egész fahéj 1 db
Egész szegfűszeg 5-6 db
Tejszín 4 dl
Fehérbor 2-3 dl
Elkészítés:
A sárgadinnyéről késsel levágjuk a héját, félbevágjuk. Kikanalazzuk a magokat belőle és feldaraboljuk.
Egy edényben mézen megfuttatjuk a dinnye darabokat, majd felhúzzuk egy liter vízzel. Egy másik edénybe öntünk egy pohár vizet, a fehérbort és beledobjuk a szegfűszeget és a fahéjat. Kb. 5-6 percig forraljuk, majd beleszűrjük a dinnyéhez. Az egészet forraljuk 10 percig, majd a tejszínnel dúsítjuk és leturmixoljuk. Lehűtjük.
Tálalás:
hideg csészékbe öntjük a levest, beleteszünk egy gombóc vanília fagyit, nyomhatunk egy kicsi tejszínhab rózsát a tetejére és friss mentalevéllel díszítjük.
Jó étvágyat!