Hozzávalók:
16-18 dkg pulykamell
1 teáskanál mustár
1 kávéskanál méz
egy csipet őrölt bors
A salátához:
10 dkg paradicsom
10 dkg kígyóuborka
5 dkg lilahagyma
10-15 szem olívabogyó
7-8 dkg fetasajt
pici olívaolaj
csipet só
kevés vágott bazsalikom
Elkészítés:
A pulykamelleket szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, bekenjük mustárral, mézzel, megszórjuk őrölt borssal. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és egy-két napig hűtőben lefedve pácoljuk. Tálalás előtt kevés sóval megszórjuk és sütjük. A salátához a hozzávalókat (paradicsom, uborka, lilahagyma) egy keverőtálba helyezzük, összekockázva. Hozzáadjuk az olívabogyókat, az olívaolajt, sót, bazsalikomot. Összekeverjük. Tálalhatjuk jégsaláta levelekbe a salátát, a tetejére szórjuk a fetasajtot, majd ráhelyezzük a pulykamelleket.
Jó étvágyat!