Receptek

Lazacfilé fokhagymás parajjal, hollandi mártással és édesburgonya pürével

Hozzávalók (4 adaghoz):

Lazacfilé 60 -70 dkgNyárfás Étterem receptek
Leveles paraj 40 dkg
Fokhagyma 4 gerezd
Tojás 8 db
Tejszín 0,5 l
Margarin 40 dkg

Őrölt fehérbors
Édesburgonya 0,6 kg
Tej 1 dl
Citrom 2 db kisebb

Elkészítés:

Az édesburgonyákat meghámozzuk, és sós vízben felrakjuk főni. A parajleveleket megmossuk, majd leforrázzuk. A tojásokat szétválasszuk, és a sárgáját a tejszínnel egy tűzálló habüstbe helyezzük. Egy edényben vizet melegítünk, és erre helyezzük a habüstöt. Folyamatosan habverővel habosítjuk, sót citromlét és fehérborsot teszünk bele, majd ha besűrűsödött levesszük és a megolvasztott, írótlanított vajat hozzácsepegtetjük. A 15 dkg-osokra leszelt és bőr nélküli lazacokat sózzuk, borsózzuk, citromlét nyomunk rá majd forró serpenyőben lassan mindkét oldalán készre sütjük. Egy másik serpenyőben vajon megpirítjuk az enyhén átvágott parajleveleket. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a durvára tört fokhagymákat és a végén 1 pici tejszínt is. A burgonyát, ha megfőtt leszűrjük, és azonnal hozzáadjuk a magolvasztott vajat és egy kevés tejet. Habverővel csomómentesre keverjük.

Tálaláskor a burgonyapürét szépen a tányérra formázzuk (akár habzsákkal), melléteszünk egy kis parajt, a lazacot, egy cikk citromot és a hollandi mártást egy kis szószos edénykében mellé tesszük.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez