Hozzávalók (4 adaghoz):
Elkészítés:
A szarvas gerincet megtisztítjuk, lehártyázzuk, és felvágjuk 18-20 dkg-os darabokra. Picit kilapítjuk. Egy badellába öntünk 3 dl olajat, beletesszük a kicsit összetört borókabogyót, a megpucolt és felkarikázott fokhagymát, fél fej felszeletelt vöröshagymát, és ebbe tesszük a borssal megszórt húsokat. Két-három napig a hűtőben pácoljuk. A káposztát felvágjuk négybe, kivágjuk a torzsáját és felszeleteljük vékonyan. Egy edényben kevés olajon megpirítunk félig egy kisebb fej hagymát, megszórjuk a cukorral és ha karamellizálódott rádobjuk a káposztát. Sózzuk, pici őrölt köményt szórunk rá és egy dl vizet. Ha leforrt a víz felöntjük vörösborral, hozzáadjuk az ecetet és beletesszük az áfonyát. Kicsit forraljuk és keményítővel besűrítjük. Egy lábosban megfőzzük a megpucolt burgonyát. Még forrón burgonyanyomón áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint a lisztet és pici sót. Jól összedolgozzuk és nudlikat szaggatunk belőle, amit forrásban lévő vízben kifőzünk. Egy serpenyőben pici vajon megpirítjuk a durvára tört diót és rátesszük a leszűrt, lemosott nudlikat. Átforgatjuk benne.
Egy serpenyőt felforrósítunk és mindkét oldalán lassan megsütjük a szarvasokat, amiket enyhén megsózunk . Akkor a legjobb, ha félig sütjük csak át a húsokat.
Tálalás: a tányér egyik oldalára felhalmozzuk a nudlikat, mellé a káposztát és rátesszük a szarvasokat. Kakukkfűvel díszítjük.
Jó étvágyat!