Receptek

Kakukkfüves szarvas hátszín steak áfonyás párolt káposztával és diós nudlival

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • szarvas gerinc 80 dkgNyárfás Étterem receptek
  • vörös káposzta 60-80 dkg
  • áfonya 20 dkg
  • vörös bor 0,4 l
  • keményítő 1 evőkanál
  • cukor 1 evőkanál
  • vörös hagyma 1 kisebb fej
  • ecet 1 teás kanál
  • olíva olaj 3-4 dl
  • burgonya 0,5 kg
  • liszt 20-30 dkg
  • margarin 2 evőkanál
  • dióbél 15 dkg
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény egy csipet
  • fokhagyma 2 gerezd
  • kakukkfű néhány szál
  • borókabogyó 5-6 db

Elkészítés:

A szarvas gerincet megtisztítjuk, lehártyázzuk, és felvágjuk 18-20 dkg-os darabokra. Picit kilapítjuk. Egy badellába öntünk 3 dl olajat, beletesszük a kicsit összetört borókabogyót, a megpucolt és felkarikázott fokhagymát, fél fej felszeletelt vöröshagymát, és ebbe tesszük a borssal megszórt húsokat. Két-három napig a hűtőben pácoljuk. A káposztát felvágjuk négybe, kivágjuk a torzsáját és felszeleteljük vékonyan. Egy edényben kevés olajon megpirítunk félig egy kisebb fej hagymát, megszórjuk a cukorral és ha karamellizálódott rádobjuk a káposztát. Sózzuk, pici őrölt köményt szórunk rá és egy dl vizet. Ha leforrt a víz felöntjük vörösborral, hozzáadjuk az ecetet és beletesszük az áfonyát. Kicsit forraljuk és keményítővel besűrítjük. Egy lábosban megfőzzük a megpucolt burgonyát. Még forrón burgonyanyomón áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint a lisztet és pici sót. Jól összedolgozzuk és nudlikat szaggatunk belőle, amit forrásban lévő vízben kifőzünk. Egy serpenyőben pici vajon megpirítjuk a durvára tört diót és rátesszük a leszűrt, lemosott nudlikat. Átforgatjuk benne.
Egy serpenyőt felforrósítunk és mindkét oldalán lassan megsütjük a szarvasokat, amiket enyhén megsózunk . Akkor a legjobb, ha félig sütjük csak át a húsokat.

Tálalás: a tányér egyik oldalára felhalmozzuk a nudlikat, mellé a káposztát és rátesszük a szarvasokat. Kakukkfűvel díszítjük.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez