Receptek

Hideg uborka leves

Hozzávalók (4 adaghoz):Saltimbocca

30-40 dkg kígyóuborka
3 dl natúr joghurt
8 dl tej
pici só és őrölt fehérbors
egy fél piros pritaminpaprika
2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Az uborkát lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk. A tejet, a joghurtot, borsot egy edénybe tesszük. Belerakjuk a kinyomkodott uborka kétharmadát és leturmixoljuk. Hozzáadjuk a maradék reszelt uborkát is és összekeverjük. Megkostoljuk, ha kell még sót rakjunk bele és egy napra lefedve hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megkeverjük, ha nagyon sűrű pici tejet rakhatunk még hozzá. Csészébe merjük és a tetejére szórjunk frissen apróra vágott pritamin paprikát. Díszíthetjük kaporral is.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez