Receptek

Fogas szeletek Kancellár módra

Hozzávalók (4 adaghoz):

80 dkg Fogas filé
8-10 dkg Vaj
2 evőkanál Liszt
2-3 dl Fehérbor

2 dl Tejszín
1 db Citrom
1 púpos evőkanál Kaviár
1 kg Burgonya
1 kis csomó Petrezselyemzöld

Elkészítés:

Halalapléhez: a kifilézett hal csontja, só, egész bors, vöröshagyma 1 fej, 1 citrom, egy kevés petrezselyem.

A kifilézett fogast felszeleteljük, a csontjából vízben felteszünk főni halalaplét. A burgonyát megpucoljuk, majd felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. A halszeleteket sózzuk, és kivajazott tepsibe tesszük. Ráöntjük a halalaplét és a fehérbort, és lefedve sütőben készre pároljuk. Egy kis edényben világos vajas rántást készítünk, felhúzzuk a hal átszűrt párolólevével, tejszínnel dúsítjuk és hozzákeverjük a kaviárt. Egy másik serpenyőben forró vajon friss vágott petrezselyemmel megforgatjuk a burgonyát.

Tálalás: ráhalmozzuk a vajas burgonyát, nekitámasztjuk a fogas szeleteket, és a halat leöntjük a kaviáros fehérbor mártással. Citromcikket teszünk mellé és petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez