Receptek

Fetás krémmel töltött baconos sertés szűz grillezett zöldségekkel

Hozzávalók:
(4 adaghoz)

60 – 70 dkg sertés szűz
25 dkg fetasajt
10dkg kaliforniai paprika
3 szál snidling
csipet só
20-25 dkg bacon szalonna

Grill zöldséghez:

2 fej lilahagyma
1 db kisebb padlizsán
2 db cukkíni
2 szál angol zeller
4-5 fej gomba
2 db sárgarépa
1 db kaliforniai paprika

Elkészítés:

A sertés szüzet kiklopfoljuk téglalap alakúra, enyhén sózzuk, borsozzuk, megkeverjük a fetás krémmel (fetasajt összekeverve apróra vágott kaliforniai paprikával és snidlinggel) feltekerjük. A szeletelt bacon szalonnát egymás mellé fektessük, úgy hogy picit fedjék egymást, és keresztbe helyezzük rá a sertés szüzet. Tekerjük fel, süssük serpenyőben kevés olajon, minden oldalán 4-5 percig, majd rakjuk a sütőbe, körülbelül 200˚ C-on 6-8 percre. A zöldségeket vágjuk fel közepes cikkekre vagy szeletekre és forró olajban süssük meg, nagy lángon. Ha szépen megpirultak vegyük le a tűzhelyről, sózzuk, borsozzuk. Rakjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöldet, majd tálaljuk. Helyezzük rá a felszeletelt baconos szüzeket a tetejére.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez