Hozzávalók (4 adaghoz):
Libamáj 80 dkg
Dióbél 15 dkg
Sütőtök 0,5 kg
Burgonya 25 dkg
Liszt 8 dkg
Tojás 2 db
Só, őrölt fehérbors
Vörösbor 0,5 l
Méz 2 evőkanál
Keményítő 1 evőkanál
Oliva olaj 2 dl
Fokhagyma 2 gerezd
Elkészítés:
A libamájakat az erektől eltávolítjuk, felszeleteljük kb. 6 dkg-os szeletekre.
A sütőtököt meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, majd lereszeljük. A burgonyát is meghámozzuk és lereszeljük. Egy edényben a reszelt burgonyához és a sütőtökhöz adjuk a lisztet, a tojást, sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát adunk még hozzá. Összekeverjük és kevés olajon forró serpenyőben félujjnyi vastag lepényeket sütünk belőle. A körtéket megmossuk, a magházát eltávolítjuk, és nagyobb cikkekre vágjuk. Egy kis edénybe tesszük, a vörösbort és a mézet hozzáadjuk és forraljuk 5-6 percig. Majd étkezési keményítővel besűrítjük. A libamájakat sózzuk borsózzuk és durvára tört dióba hempergetjük, majd forró serpenyőben mindkét oldalán megsütjük.
Tálalás: a tányérra helyezzünk 3 db lepényt, rátálalunk 3 db májat és köré tesszük a körtéket. Friss kakukkfűvel vagy petrezselyemzölddel díszítjük.
Jó étvágyat!