Receptek

Csokoládé felfújt vanília fagyival

Hozzávalók:

8 dkg étcsokoládé
6 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
4 tojás
8 dkg margarin

Elkészítés:

Az étcsokoládét, a kristálycukrot és a margarint vízgőz felett egy habüstben felolvasztjuk (ne legyen forró), majd levesszük, és belerakjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk az egész tojásokat. Elkeverjük. A kis felfújtas formáinkat (ha nincsen, a kávés csésze is megfelelő) jól kivajazzuk, lisztezzük és beleöntjük a masszát. Vigyázzunk, hogy ne legyen tele a forma, mert a sütésnél kiemelkedik! Előmelegített sütőben 200 ˚C – on 6-7 percig süssük. Akkor jó, ha kívül megsült, de belül még folyik. Ha kész 1 percig pihentessük, majd csúsztassuk ki egy tányérra, gombócozzunk mellé vanília fagylaltot. Egy kis csokoládé szószt vagy szilvalekvárt adhatunk még hozzá.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez