Hozzávalók: (4 főre)
70-80 dkg csirkemell
4 dl étolaj
só, fehérbors
csirke fűszerkeverék
40 dkg jázminrizs
50 dkg barack
10 dkg mazsola
1 dl fehérbor
4 dkg cukor
1 evőkanál keményítő
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk és 18dkg-osra levágjuk. Megszórjuk csirke fűszerkeverékkel, őrölt fehérborssal és olajban pácoljuk 2-3 napig. Enyhén megsózzuk, és forró serpenyőben megsütjük mindkét oldalát, kb. 1-1 percig. Majd előmelegített sütőben 200 ˚C-on még 8-10 percig sütjük. A jázmin rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk sóval és 1,8-szoros forró vízzel felengedjük. Nagy lángon főzzük, néha belekeverhetünk, és amikor már kevés rajta a víz, lehúzzuk a tűzről és lefedve 10 percig állni hagyjuk. A mazsolát pici cukorral, vízzel és fehérborral felfőzzük és belekeverjük a rizsbe. Ha van friss barackunk, akkor megmossuk (ha nincs, akkor konzervet használunk) és felvágjuk kockákra. Cukrot karamellizálunk és rádobjuk a kockázott barackokat, 1dl fehérborral és 1dl vízzel felöntjük. Ahogy felforr, vízzel kikevert keményítővel besűrítjük. Tálalásnál a rizs halomra tegyük a csirkemellet, a tetejére öntsünk barackmártást és díszítsük friss mentalevéllel.
Jó étvágyat!