Hozzávalók:
60-70 dkg vajhal filé
2 citrom
só
pici fehérbors
1,5 dl olívaolaj
1 csomag réteslap
1 db sárgarépa
1 db cukkíni
20 dkg brokkoli
1 kis szál póréhagyma
5 dkg olajos magvak (lehet szezámmag, lenmag, napraforgómag)
7 db tojás
0,5 l tejszín
Elkészítés:
A vajhal filét levágjuk 15-16 dkg-os szeletekre. Olívaolajjal kikent tepsire helyezzük, sózzuk, borsozzuk, pici citromlevet nyomunk rá és 10 percig 200 ˚C-os sütőben megsütjük.
A sárgarépát, cukkínit lereszeljük. A póréhagymát felvágjuk vékony karikákra és olívaolajon a reszelt zöldségekkel megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró rózsákra szedett, leforrázott brokkolit, sózzuk, borsozzuk és félrerakjuk picit lehűlni. Majd hozzákeverünk 2-3 tojást és a konyharuhára kitekert 3-4 rétegű réteslapra helyezzük. Szorosan feltekerjük a réteslapot, majd bekenjük felvert egész tojással, megszórjuk olajos magvakkal és kb. 15 percig sütjük 200 ˚C-os sütőben.
A mártást vízgőzben készítjük, a tejszínt 4 db tojássárgájával, sóval, fehérborssal folyamatosan kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik, hevítjük, és facsarunk rá egy fél citrom levét. Tálalás előtt a rétest felvágjuk 2-3 ujjnyi vastagságúakra és a tányérra helyezzük a megsütött vajhallal, valamint a mártással. Citromgerezddel és petrezselyem rózsával díszítjük.
Jó étvágyat!