Hozzávalók (4 adaghoz):
70 dkg pulykamell
4 evőkanál szilvalekvár
2 evőkanál szójaszósz
1 csapott kávéskanál chili por
só
őrölt fehérbors
3-4 dl olíva olaj
2 db citrom
két kis fej jégsaláta
10 dkg ruccola saláta
20 dkg camembert sajt
2 fej alma
5 dkg dióbél
2 szál angolzeller szár
Elkészítés:
A pulykamelleket felvágjuk csíkokra, bekeverjük a szilvalekvárral, chili porral, szójával, sózzuk, borsózzuk és forró serpenyőben olíva olajon megsütjük. A ruccolát alaposan megmossuk, a jégsalátát hosszú metéltekre felvágjuk. Az angolzellert vékony szeletekre, a camembert sajtot és az almát csíkokra vágjuk. Beleszórjuk a dió darabokat és összekeverjük. Sóval, borssal, olíva olajjal és citromlével ízesítjük. Tányérra halmozzuk a salátát és ráhelyezzük a pulykacsíkokat.
Jó étvágyat!