Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg marha comb
1 db közepes sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db közepes cékla
20 dkg fejes káposzta
15 dkg burgonya
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
0,5 dl olaj
1 púpos evőkanál sűrített paradicsom
Vágott petrezselyemzöld és kapor zöld
1 evőkanál ecet
4 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és felvágjuk kisebb kockákra. 1,5 l hideg vízbe feltesszük a húst főni. Lehabozzuk, sót, borsot és babérlevelet teszünk bele, majd úgy másfél órát gyöngyözve főzzük. Egy serpenyőben lepirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét és levesszük a tűzről. A húshoz adjuk a megpucolt és kockára vágott répákat. Fél óra múlva hozzáadjuk a megpucolt és kockára vágott burgonyát és a céklát valamint a pirított paradicsomos hagymákat is. A petrezselyemzöldet is hozzáadjuk és készre főzzük.
Tálaláskor kikevert tejföllel meglocsoljuk, és vágott kaporral megszórjuk.
Jó étvágyat!