Borospince látogatás

Borospincék

Borospince A környék adottságainak köszönhetően rengeteg szőlészet, borospince és borászat található Zsámbék közelében. A gasztronómiát előnyben részesítő vendégek számára igazi kuriózumot nyújtanak a borvidék hangulatos pincészetei, díjnyertes borai és magyaros ízekben gazdag vidéki fogadói.

Néhány példa:

Nyakas pincészet: a Nyakas-hegy lábánál, Tök községben található. A Budai borvidéki körzet szőlő- és borkultúrája évszázados múlttal, gazdag hagyományokkal rendelkezik. A magas mésztartalmú, ásványi anyagokban gazdag talaj és a speciális mikroklíma egyedi ízvilágú intenzív illatú fehérborok termőhelye. A gondos szakértelemmel kialakított szőlőskertek, a szorgos emberi munka és a kíméletes kézi szüretelés biztosítja a természeti értékek megőrzését és az állandóan magas minőségű termést. Az 1997-ben alapított modern technológiával felszerelt pincészet Malya Ernő és Nyúlné dr Pühra Beáta irányításával a kiváló adottságokat kihasználva díjnyertes borokat ad. A pince folyamatosan látogatható, javasoljuk a recepción kérni időpont egyeztetést.

www.nyakas.hu

Kovács pince: a faluvégi pincesoron található a Zsámbék- Tök-Perbál útvonalon, a pincét jelző táblánál nyíló bekötő út végén. Az 1600 hl-es családi pince 1996-ban épült, jelenleg 780 hl saválló, hűthető acéltartállyal rendelkezik. Kovács Úr gyakran rendez borkostolókat a pincéjében és finom bográcsos vacsorával vendégeli meg az odalátogatót. Időpont egyeztetés szükséges, a borkostolóhoz minimum létszám 10 fő. Kérje recepciós kollégánk segítségét az időpont egyeztetéssel kapcsolatosan.

www.kovacspince.hu

Etyeki borospincék: Látogasson el a borútra, kóstolja meg a finom borokat, párlatokat, falusias ételeket, házi sajtokat. Tegyen egy sétát Etyeken a Magyar-kút és a Kálvária, a botpusztai kápolna és a halastó körül, fedezze fel felújított szobrainkat, nézzen le a falura az öreghegyi kilátóból. Minden évben kétszer kerül megrendezésre az etyeki borút, minden év májusában a Egyeki Pincefesztivál és minden év szeptemberében az Etyeki Kezes-lábos napokat érdemes meglátogatni. Szállodánk biztosít Zsámbékról transzfert is igény esetén.

www.etyekiborut.hu

 

« Vissza a sport és szabadidőhöz