Receptek

Borbundában sült alma fahéjöntettel

Hozzávalók (4 adaghoz):

3-4 db közepes alma
liszt 20 dkg
tojás 3 db
fehérbor 1 dl
tej 0,4 l
kristály cukor 10 dkg
vaniliás cukor 1 kávéskanál
őrölt fahéj 1 kávéskanál
pici rum
étolaj 0,5 l

Elkészítés:

Egy hőálló keverőtálba beleteszünk két db tojássárgáját, 10 dkg lisztet, a vaníliás cukrot, a cukrot, fahéjat, rumot, és a tejet. Csomómentesre keverjük és vízgőzbe állítjuk. Amikor már majdnem felforrna a mártásunk, besűrűsödik, akkor levesszük a tűzről. Egy serpenyőbe feltesszük az olajat. Amíg felmelegszik, egy habüstben kikeverünk 10 dkg lisztet, egy tojást, a fehérbort pici sóval és cukorral. Jó sűrű palacsinta tészta legyen! Az almákat megmosás után a magházától eltávolítjuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Mielőtt a masszánkba mártanánk, lisztbe forgassuk meg, és a forró olajban süssük meg mindkét oldalán. Ha kész szalvétában csepegtessük le és tálalhatjuk. Leönthetjük a fahéjmártással (amit kihűtöttünk legalább szobahőmérsékletre) és friss mentával és porcukorral díszítjük.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez