Hozzávalók (4 adaghoz):
3-4 db közepes almaElkészítés:
Egy hőálló keverőtálba beleteszünk két db tojássárgáját, 10 dkg lisztet, a vaníliás cukrot, a cukrot, fahéjat, rumot, és a tejet. Csomómentesre keverjük és vízgőzbe állítjuk. Amikor már majdnem felforrna a mártásunk, besűrűsödik, akkor levesszük a tűzről. Egy serpenyőbe feltesszük az olajat. Amíg felmelegszik, egy habüstben kikeverünk 10 dkg lisztet, egy tojást, a fehérbort pici sóval és cukorral. Jó sűrű palacsinta tészta legyen! Az almákat megmosás után a magházától eltávolítjuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Mielőtt a masszánkba mártanánk, lisztbe forgassuk meg, és a forró olajban süssük meg mindkét oldalán. Ha kész szalvétában csepegtessük le és tálalhatjuk. Leönthetjük a fahéjmártással (amit kihűtöttünk legalább szobahőmérsékletre) és friss mentával és porcukorral díszítjük.
Jó étvágyat!