Receptek

Belga csoki felfújt

Hozzávalók (10 személyre):

- 40 dkg jó minőségű étcsokoládé (60-70% kakaótartalom)Nyárfás Étterem receptek
- 20 dkg vaj
- 10 db tojás
- 4 db tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg kakaópor
- 10 dkg dióbél
- 2cl Amoretto

Elkészítés:

A felolvasztott vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal és a likőrrel. Hozzá szitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd a felvert fehérjékkel könnyítjük. Sütésálló formákat kivajazunk, és darált dióval bélelünk. ¾-ig töltjük a csokis masszával, ezután 190°C-on 8-10 percig sütjük. A külseje szilárd, repedezett, míg belül ragacsos-folyós legyen. A sütőformában tálaljuk, némi friss eper kíséretében. Azonnal felszolgáljuk.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez