Hozzávalók (10 személyre):
- 40 dkg jó minőségű étcsokoládé (60-70% kakaótartalom)
- 20 dkg vaj
- 10 db tojás
- 4 db tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg kakaópor
- 10 dkg dióbél
- 2cl Amoretto
Elkészítés:
A felolvasztott vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal és a likőrrel.
Hozzá szitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd a felvert fehérjékkel könnyítjük.
Sütésálló formákat kivajazunk, és darált dióval bélelünk.
¾-ig töltjük a csokis masszával, ezután 190°C-on 8-10 percig sütjük.
A külseje szilárd, repedezett, míg belül ragacsos-folyós legyen.
A sütőformában tálaljuk, némi friss eper kíséretében.
Azonnal felszolgáljuk.
Jó étvágyat!