Hozzávalók (8 adaghoz):
3 db körte
1 db egész fahéj
10 dkg cukor
1 db vanilia rúd
8 db tojás
egy evőkanál zselatin
1 dl körte pálinka
2 evőkanál olaj
20 dkg étcsoki
3 dl tej
4 dl tejszín
3 evőkanál liszt
egy fél citrom
Elkészítés:
3 tojásból készítünk egy ujjnyi vastag piskótát , amivel miután kihült egy kifóliázott őzgerinc formát kibélelünk. A körtéket meghámozzuk és pici vízben a fahéjjal, a vanilia rúddal és két evőkanál cukorral megfőzzük.5 db tojássárgáját a többi cukorral és a tejjel vízgőz felett mártás sűrűségig kevergetjük, majd levesszük és pici lehülés után hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint,a pálinkát, egy fél citrom levét, a körtéket és a habbá vert tejszínt. A formánkba a piskótára tesszük a krémet, majd lezárjuk egy piskótalappal és a hűtőbe tesszük néhány órára. Ha megdermedt kiborítjuk és az olajjal felolvasztott étcsokival szépen bevonjuk. Meleg vízbe mártott késsel felszeljük. Tejszínhab rózsával , mentával és csoki forgáccsal díszítjük.
Jó étvágyat!