Receptek

Aszalt paradicsomos, bazsalikomos penne tészta csirkemell csíkokkal
és pirított fenyőmaggal

Hozzávalók (4 adaghoz):

csirkemell: 60-70 dkg
póréhagyma: 5 dkg
fokhagyma: két gerezd
aszalt paradicsom: 10 db
penne tészta: 50 dkg
tejszín: 3-4 dl
tej: 0,5l
só: egy teáskanál
őrölt fehérbors: egy csipet
bazsalikom (friss): 5-6 szép levél
fenyőmag: 6-8 dkg
olíva olaj: 1 dl
parmezán sajt: 5-6 dkg

Elkészítés:

Egy edényben felteszünk főni kb. másfél liter vizet egy kis sóval. Ha forr, beletesszük a tésztát és félig megfőzzük benne, majd átmossuk picit vízzel.

Egy másik edénybe olíva olajon megpirítjuk a csíkokra vágott csirkemelleket, rádobjuk az apróra vágott póréhagymát, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsózzuk. Beletesszük a csíkokra vágott aszaltparadicsomokat. Megszórjuk az összevágott bazsalikommal és felengedjük a tejjel és a tejszínnel. Néhány percig főzzük, majd összekeverjük a tésztával, és 1-2 percig még a tűzön kevergetjük. Ezután tálaljuk, frissen reszelünk rá parmezán sajtot és megszórjuk a serpenyőben lepirított fenyőmagokkal. Friss bazsalikommal díszítjük.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez