AJÁNLATKÉRÉS

Receptek

Ropogós kacsacomb aszalt szilvás gombóccal

Hozzávalók (4 adaghoz):

4 db kacsacombNyárfás Étterem receptek
2-3 kávéskanál só
Pici egész bors
2-3 levél babérlevél
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 szál friss rozmaring
1 kg pucolt burgonya
8 db aszalt szilva
2 dl vörösbor
40 dkg liszt
2 db tojás
15 dkg margarin
1 teáskanál paradicsompüré

Elkészítés:

A kacsacombokat feltesszük vízben főni a fűszerekkel, egy kávéskanál sóval és a megpucolt hagymafélékkel. Amikor majdnem megfőttek kivesszük őket, majd egy tepsiben kb. 15 percig 200 fokos sütőben ropogósra sütjük. A burgonyákat feldaraboljuk nagyjából egyforma darabokra és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd átpasszírozzuk. Ha kihűlt hozzáadunk kb. 25 dkg lisztet, a margarint a tojást, és összegyúrjuk. Lisztezett asztalon vagy deszkán kinyújtjuk nyújtófával 1 cm- es vastagságra és felvágjuk 7-8 cm-es kockákra. Majd a kockákba helyezzük az előző nap vörösborba beáztatott aszalt szilvákat és ráhajtogatjuk a tésztát, majd gombócformákat csinálunk belőlük. Kifőzzük sós vízben a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére még 10 percig hagyjuk gyöngyöző vízben őket állni. A kacsák főzőlevéből pedig csinálunk egy mártást: a tetejéről leveszünk egy kis zsírt egy edénybe, hozzáadunk két evőkanál lisztet. Pirítjuk, majd hozzáadunk egy teáskanál paradicsompürét, elkeverjük és felöntjük 4-5 dl kacsa főző lével valamint a beáztatott aszalt szilva megmaradt levével. Felforraljuk. Tálalásnál egy adaghoz két gombócot adunk, amiket ízlés szerint durvára tört pörkölt dióba is forgathatunk, rátámasztjuk a kacsacombot és leöntjük a szósszal. Díszítésnek friss rozmaringot adhatunk.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez