AJÁNLATKÉRÉS

Receptek

Mini borjústeak-ek pármai sonkaövben,
savanyú káposzta levében párolt kukoricakásával és zsályamártással

Hozzávalók (4 adaghoz):

70-80 dkg borjú szűz
8 vékony szelet Pármai sonka
1 kávéskanál steakfűszer
1 evőkanál só
1 kávéskanál őrölt bors
4 db savanyú káposztalevél
néhány zsályalevél
2 evőkanál margarin
1 evőkanál liszt
20 dkg kukoricadara
1 liter tej
1 dl tejszín
3-4 dl olaj

Elkészítés:

A borjú szüzeket megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd felvágjuk kb. 8 dkg-os darabokra. Kézzel megnyomkodjuk rosttal ellentétes irányba, steakfűszerrel és őrölt borssal megszórjuk, és olajos pácban érleljük 2 napig. Majd lecsepegtetjük, betekerjük Pármai sonkába és mindkét oldalán serpenyőbe kevés sóval megszórva megsütjük. Kb. 10-15 percig tart a sütés, hogy rózsaszín legyen a közepe. A savanyú káposztaleveleket, ha nagyon savanyú mossuk át, majd a torzsályát vágjuk ki és töltsük be kukoricakásával, hajtogassuk rá. A kukoricakása úgy készül, hogy rakjunk fel edénybe kb. 1l folyadékot, ami állhat csak tejből, vagy ha van csontlevesünk, akkor fele tejből, fele csontlevesből. Rakjunk hozzá egy kanál margarint, egy kevés sót, őrölt borsot, és ha felforrt keverjük hozzá habverővel a kukoricadarát. Ha jól besűrűsödött, akkor kész és még melegen rakjuk a káposztákba. Tálalás előtt rakjuk be vízgőzös sütőbe 5-6 percre.

A zsályamártás pedig úgy készül, hogy egy kis edényben készítsünk egy vajas rántást, vágjuk bele apróra a zsályaleveleket, húzzuk fel tejjel és tejszínnel. Sóval, őrölt borssal ízesítsük, és ha jól felforrt kész is. Tálaláskor helyezzük a tányér közepére a töltött káposztát, tegyük rá a steaket, majd a mártással öntsük le. Friss zsályával díszíthetjük.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez