AJÁNLATKÉRÉS

Receptek

Kecskesajtos borjú szűztorony meleg salátával és zsályamártással

Hozzávalók (4 adaghoz):

borjú szűz 0,8 kg Nyárfás Étterem receptek
olaj 0,3 l
só, őrölt bors
fűszeres kecske sajt 25 dkg
mustár 2 evőkanál
lilahagyma 3 fej
alma 2 db
burgonya 3 db közepes
dióbél 4-5 db
cukkini 1 db
angol zeller 1 szál
ruccola saláta 10 dkg
zsálya levél 2 db
margarin 1 evőkanál
tejszín 2 dl
liszt 1 evőkanál

Elkészítés:

A borjú szüzet megtisztítjuk, lehártyázzuk, felszeleteljük 7-8 dkg-os darabokra. Enyhén kiklopfoljuk egyformákra, majd borssal megszórjuk, megkenjük mustárral egy kis apróra vágott fokhagymát szórunk rá, majd kevés olajjal meglocsolva egy napra lefedve pácoljuk. A burgonyákat megmossuk és héjában megfőzzük, majd lehűtjük. Felforrósítunk egy nagyobb serpenyőt, olivaolajat öntünk bele és beledobjuk a cikkekre vágott, burgonyát, almát, lilahagymát a felszeletelt zellerszárat és a durvára tört diót. Jól megpirítjuk sózzuk, borsózzuk majd levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a ruccola salátát is. Egy kis edénybe megolvasszuk a margarint, beletesszük a lisztet, kicsit pirítjuk, majd ha van csontlevesünk 2-3 dl-t öntünk hozzá. Sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk a felaprított zsályalevelet és tejszínnel dúsítjuk ( csontleves helyett használhatunk tejet). Egy serpenyőt kevés olajjal felhevítünk, megpirítjuk benne a borjú szüzeket mindkét oldalukon. 4 db centi vastagra szelt cukkinit is megsütjük a serpenyőben valamint a 4 szeletbe felvágott és zsemlemorzsába forgatott kecskesajtot is. A borjú szűzre ráteszünk egy cukkinit arra a sajtot és még egy szűzszeletet. A tányérra halmozzuk a meleg salátát a közepére helyezzük a szűz tornyot és körbelocsoljuk a mártással. Zsálya levéllel díszítsük.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez