AJÁNLATKÉRÉS

Receptek

Ropogósra sült pisztráng rukkolás burgonya pürével és aszalt szilvás körte kompóttal

Hozzávalók (4 adaghoz):

4 db pisztrángNyárfás Étterem receptek
1,5 kg burgonya
5 -6 dkg rukkola saláta
12 szem aszalt szilva
2 db körte
1 púpos evőkanál cukor
5-6 db szegfűszeg
1 db egész fahéj
1 dl fehérbor
Liszt
Só, őrölt fehérbors
1-1,5 dl tej
2 evőkanál margarin
0,6 l olaj
1 db citrom

Elkészítés:

A pisztrángokat megtisztítjuk, lepikkelyezzük, a hasüregéből kiszedünk mindent. Majd beirdaljuk mindkét oldalán, sózzuk és borssal megszórjuk. A hasüregét is jól sózzuk be és dörzsöljük be fokhagymával. Egy kis edényben az aszalt szilvákat apróbb cikkekre vágott körtéket cukros vízben pici fehérborral és a szegfűszeggel és fahéjjal lassú tűzön megfőzzük, majd kihűtjük .A megpucolt burgonyákat sós vízben megfőzzük és forrón leöntjük a vizet róla és azonnal a margarinnal és a tejjel összekeverjük gépi habverővel. Sózzuk, ha kell. A rukkola felét megmosás után összevágjuk durvára és a pürébe keverjük. Egy serpenyőben forró olajban megsütjük a lisztben átforgatott pisztrángokat mindkét oldalán. Majd szalvétára szedjük, hogy lecsepegjen.

Tálalás: a burgonyapüréket habzsák segítségével a tányérra formázzuk, majd rátámasszuk a pisztrángokat. Citromkarikákat teszünk a halra és a kompótot egy tálkában mellétálaljuk. Rukkola salátával díszítjük.

Jó étvágyat!

Vissza a receptekhez